Chattspel

lEn stor fördel med att spela bingo på nätet är att du kan delta i spännande chattspel nästan dygnet runt. Alla bingosajter som har en chatt med särskilda chattvärdar anordnar olika chattspel åtminstone ett tiotal gånger varje dag. Vad är då ett chattspel och vilka varianter är vanligast?

Ett chattspel är en tävling som avgörs i den chatt som finns i varje bingorum. Det är den chattvärd som för tillfället är inloggad som startar tävlingen och utser vinnaren. Eftersom du bara kan skriva text i chatten är det genom att svara på frågor, gissa ett nummer, etc. som du deltar i tävlingen. Ibland ska du dock maila in ditt bidrag till tävlingen.

Om du står som segrare i ett chattspel vinner du ofta en mindre summa pengar att spela bingo för. Ibland kan du även vinna varupriser, biljetter eller presentkort.

Vanliga varianter av chattspel

Man kan dela in chattspelen i sex kategorier, nämligen frågespel, uppdrag, gissaspel, skattjaktsspel, musikspel och lagspel.

Frågespelen är de absolut vanligaste chattspelen. De tillhör också de enklaste spelen. Oftast går ett frågespel ut på att chattvärden vid en slumpmässig tidpunkt skriver ut en fråga i chattfönstret. Den spelare som är först med att besvara frågan korrekt tar hem spelet. Ibland kan en spelomgång omfatta flera frågor. Då är det den spelare som får flest poäng som vinner. Ibland kan frågespelet fungera som ”Jeopardy”, det vill säga att chattvärden skriver ut svaret och spelarna sedan ska skriva frågan.

De största vinsterna finns oftast i de chattspel som går ut på att spelarna ska utföra ett uppdrag. Det hela går till på så vis att chattvärden skriver ut ett uppdrag i chattfönstret. Det kan till exempel handla om att ta en riktigt fin vinterbild och maila in den eller att skriva en berättelse om det bästa bingominnet. Den spelare som är först med att klara uppdraget blir den som tar hem förstapriset.

Gissaspelen är kanske de mest populära. De går ut på att spelarna ska gissa svaret på en gåta eller gissa vad en bild föreställer. Dessa chattspel är ofta de som håller på längst. Normalt är det nämligen mycket svårt att veta svaret på chattvärdens utmaning.

Skattjaktsspel är ett samlingsnamn för chattspel i vilka spelarna inför varje bingoomgång i chatten ska skriva ut några specifika nummer från en bingobricka. Om man spelar med flera bingobrickor väljer man en av dem. Det kan handla om att man ska notera sina hörnnummer eller en hel rad. Så fort numren har dragits ska man vara så snabb som möjligt med att meddela detta i chatten.

Musikspel behöver kanske inte närmare förklaring. En spelomgång inleds med att chattvärden skriver ut en del från en sångtext där han eller hon har utelämnat ett ord. Nu ska varje deltagare skriva in det ord som saknas och hoppas att man är först med detta. Normalt har man bara en chans att svara så man gör klokt i att inte förhasta sig.

I lagspelen deltar två spelare tillsammans. Vad spelet sedan går ut på är olika från gång till gång, men det handlar ofta om frågespel, musikspel eller gissaspel. Normalt får varje lag en egen uppgift att lösa. Ett lag som klarar sin uppgift går vidare till nästa omgång. Skulle man däremot misslyckas blir laget utslaget.

Publicerat: 2012-12-19

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •