Fem tips för bättre spel på bingo

För några veckor sedan presenterade vi en artikel om strategier för bingo. Vi visade då att det inte finns några möjligheter att använda system eller strategier för att öka vinstchanserna. Bingo är ju ett rent slumpspel. Vi gav dock några tips på hur man kan maximera det förväntade värdet i en spelomgång bingo, bland annat genom att spela på bingo med progressiva jackpottar samt genom att spela gratis bingo. Det finns dock även några andra knep du kan använda för att ha chansen att göra ditt spelande lite mer vinstrikt, och inte minst mer spännande. Här är fem tips för bättre spel på bingo.

Håll dig borta från de populäraste bingorummen

Det här tipset låter kanske lite märkligt. Du vet säkert att ju fler spelare som är aktiva i ett bingorum, desto större blir vinstpotterna. Det är sant. Samtidigt har du ju fler spelare att konkurrera med. Vissa bingorum drar många hundra spelare, om inte flera tusen spelare. Eftersom det bara delas ut ett fåtal vinster i varje spelomgång – i klassisk bingo har du till exempel bara en vinstchans – förstår du säkert att dina vinstchanser blir minimala om du väljer ett populärt bingorum.

Spela bingo vid udda tider

Det här tipset är självklart kopplat till det första tipset. Om du sätter dig vid datorn för att spela bingo en fredagskväll kommer varenda bingorum vara fullt av förväntansfulla spelare som jagar en storvinst. Om du i stället loggar in en måndag eftermiddag har du givetvis större chanser att vara en av dem som tar en hem vinst i ett bingospel. Samtidigt minskar självklart vinstpotterna, eftersom det är färre spelare som lägger insatser i potten. Det är helt enkelt en nackdel som du får ta.

Spela för större insatser

Storleken på en vinstpott i ett bingospel är alltid beroende av hur många som spelar, hur många brickor man maximalt kan köpa och hur mycket varje bricka kostar. I bingorum där brickorna kostar en krona eller mindre blir potten aldrig särskilt hög, vilket gör att du inte vinner särskilt mycket pengar om du skulle ha turen att stå som segrare i en bingoomgång. Om brickorna i stället kostar mellan 10–25 kronor kan vinstpotterna snabbt nå flera tusen kronor. Självklart bör du då ha en lite större spelkassa att arbeta med.

Spela variantbingo

Det finns många varianter av bingo, bland annat klassisk bingo, variantbingo och mönsterbingo. Variantbingo är den typ av bingo du ska välja om du vill öka dina vinstchanser. Det är nämligen så att du har hela fem vinstchanser i variantbingo. I klassisk bingo har du bara en enda vinstchans.

Välj ett bingorum där du kan spela många brickor

I bingorum där spelarna bara kan köpa en eller ett fåtal bingobrickor har alla spelare ungefär samma vinstchanser. Om du i stället kan välja att spela ett tiotal brickor kan du givetvis öka dina vinstchanser gentemot dina motspelare. En fördel med att spela i bingorum där du kan köpa många brickor är också att du ofta kan få ett mindre antal brickor gratis.

Publicerat: 2012-08-29

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •