Går det att använda strategi i bingo?

Att de flesta hasardspel, utom då sport betting och poker, bygger nästan helt på slumpen har inte hindrat människor i alla tider från att försöka hitta vinnande strategier. Det finns mängder av exempel på spelare som har kommit på mycket sinnrika strategier för olika spel. Det spel som främst har varit intressant är roulette. Det är till exempel för rouletten som det ökända Martingale-systemet togs fram en gång i tiden.

Tyvärr finns det inga vattentäta system eller strategier för hasardspel. Det går nämligen inte att påverka slumpen. Vi kan ta ett slag med en tärning som exempel. Om tärningen är perfekt balanserad och du inte har någon speciell kastteknik som du har förfinat har du ingen som helst möjlighet att med avsikt slå ett visst resultat. Dessutom är det så att slumpen inte har något minne. I teorin kan du kasta flera hundra sexor eller ettor, eller vilket annat utfall som helst, i rad.

Om vi nu går över till bingo, som är ett renodlat slumpspel, förstår du säkert att det inte finns några vattentäta strategier för bingospel. När du har köpt din bricka är du helt utlämnad till slumpen. För många är detta en av de stora fördelarna med bingo. En del spelare har fastnat för bingo just av den anledningen att det inte finns något sätt att påverka spelet genom medvetna val. Dessa personer skulle till exempel aldrig sätta sig vid ett blackjackbord eller spela poker. I dessa spel kan man ju påverka sina vinstchanser högst påtagligt.

Även om du inte kan använda strategier för att vinna på bingo har du fortfarande möjligheten att påverka ditt spelande i en riktning som gör att du kan spela mer bingo för mindre pengar. Låter det som en omöjlighet? Häng med så förklarar vi.

Om du redan har kommit igång med att spela bingo vet du förmodligen att det finns en mängd olika bingospel att välja mellan, oavsett du spelar i en bingohall eller på en bingosajt på nätet. Du har säkert även märkt att brickorna för vissa bingospel är kostnadsfria. Kanske har du redan spelat gratis bingo? Om inte, så är det ett utmärkt sätt att få en chans att vinna pengar. Prispotterna är normalt sett mindre än dem som gäller för vanliga bingospel, men har du turen att göra rent hus i bingorummet kan du få en hel del slantar.

Ett annat smart knep är att spela bingospel som har progressiva jackpottar. De flesta bingosajter på nätet har åtminstone ett bingorum med en progressiv jackpott. Normalt sett gäller att du ska träffa bingo inom ett visst antal bollar för att vinna jackpotten. En progressiv jackpott på bingo är en jackpott som växer med någon promille av priset för varje köpt bricka. Om du spelar ett bingospel för vilket brickorna kostar 10 kronor kanske 1-2 ören går till jackpotten. Det kanske inte låter som så mycket, men över tid kan vinstpotten uppgå till ett högt sexsiffrigt belopp.

Dina chanser att ta hem en jackpott är alltid desamma, men ju högre jackpotten är desto högre är det förväntade värdet av varje bingobricka du köper. Strategin du ska följa är alltså att spela bingo när jackpotten börjar närma sig riktigt höga tal.

Publicerat: 2012-07-23

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •