Läs om kvinnan som vunnit fyra jackpottar på skraplotter

Att vinna en jackpott en gång, oavsett spel, är få förunnat, men vissa spelare födda under mycket lyckliga stjärnor nöjer sig inte med en eller två eller ens tre jackpottvinster. Vi kan ta amerikanskan Joan Ginther som exempel. Hon har nämligen plockat hem inte mindre än fyra jackpottvinster på skraplotter och blivit många miljoner kronor rikare genom åren.

Alla fyra jackpottvinster har kommit på ett skraplotteri som anordnas av Texas Lottery. Hennes makalösa resa började 1993 då hon vann omkring 4 miljoner dollar. 2006 och 2008 vann hon ungefär samma belopp igen och 2010 tog hon hem en jättevinst på omkring 10 miljoner dollar.

Men, skraplotter är ju renodlade slumpspel? Joan Ginther måste ju vara den mest tursamma spelaren i världshistorien? Möjligen. Men, det kan också finnas en (delvis) annan förklaring.

Kan man påverka turen när man skrapar lotter?
Om du skrapar en Triss en gång i veckan svarar du förmodligen nej på den frågan. Du vinner eller förlorar på den lott du köper i samma ögonblick som du köper den i butiken. Om närmar dig skraplotter på samma sätt som Joan Ginther har du möjligen en annan uppfattning. Vill du veta hur Ginther har gjort för att vinna över 20 miljoner dollar på skraplotter? Läs då vidare nedan.

Vad Ginther först och främst utgår ifrån är att skraplotter, hur slumpmässiga de än må verka, har en viss (om än enormt liten!) inbyggd förutsägbarhet. Vinsterna ska spridas ut över geografiska områden och dessutom får det ju inte finnas flera miljonvinster i samma sändning. Samma stad får aldrig två storvinnare under kort tid.

Sedan är Ginthers strategi att enbart spela på skraplotter som har ett större skrapfält med många nummer som ska matchas med redan givna nummer (tänk dig SkrapPyramid eller SkrapBingo). Dessa lotter har en lägre slumpfaktor än exempelvis lotter med 3×3 rutfält att skrapa. Hon väljer ut lotterna utifrån en noga uträknad formel (hon är matematiklärare) som, något förenklat, går ut på att hon väljer ut de lotter som har tre unika (det vill säga att numren bara finns noterade en gång på lotten) nummer på en rad. Idén är att dessa lotter i genomsnitt är mer vinstgivande än andra och det verkar onekligen som att det finns en grund för teorin.

Hur kan hon då själv välja och vraka bland lotterna? Jo, hon har en speciell deal med en föreståndare för en bensinmack. När föreståndaren får in en ny sändning lotter får hon kika på dem innan de bjuds ut till försäljning.

Sådär, nu har du alla verktyg för att kanske vinna lite större slantar, men tyvärr bara på ett specifikt skraplotteri i Texas. Fungerar teorin på lotter från Svenska Spel? Vem vet.

Publicerat: 2014-08-20

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •