Marie Serneholt leder Bingolotto i höst

Bingolotto hade kanske sina absoluta glansdagar i slutet av 1990-talet. Tillsammans med Robinson utgjorde Bingolotto det stora lördagsnöjet för många familjer landet runt. En del barnfamiljer med idrottande barn var dock kanske inte överförtjusta. Det var nämligen standard att alla barn och ungdomar i idrottsverksamhet skulle bidra till föreningens ekonomi genom att sälja lotter – och inte sällan blev det några lotter över som föräldrarna självklart fick betala!

Bingolotto har sedan under åren fortsatt att vara relativt populärt bland vissa, men konkurrensen från andra spelformer, inte minst bingo på nätet, har gjort att det idag är färre som bänkar sig framför TV:n för att delta i spelet.

Programledaren har alltid varit viktig när det gäller populariteten för Bingolotto. Leif ”Loket” Olsson var den stora profilen under 1990-talet. Under 2000-talet har programledarskapet sedan växlat ganska ofta, och det är kanske inte alltid som programledaren har varit omåttligt populär och därmed gjort att intresset för Bingolotto åter har blommat upp. Det vill Folkspel, som är organisationen bakom Bingolotto, ändra på genom att kontraktera Marie Serneholt som programledare. Marie tar över från Janne Bylund som har varit värd för programmet i två säsonger.

Vem är Marie Serneholt
Marie Serneholt slog igenom redan som 15-åring 1998 genom sitt deltagande i gruppen A-Teens.  Gruppen sattes ihop för att spela in covers på populära ABBA-låtar, men inom kort började gruppen även spela in nyskrivna alster. På senare år har Marie kombinerat musikframträdanden (bland annat i Melodifestivalen) med programledarskap (också bland annat i Melodifestivalen) och huvudroller i kända musikaler.

Förra året kunde vi se Marie i bland annat X Factor som coach och jurymedlem samt i Melodifestivalen med bidraget Salt & Pepper. Från och med hösten 2013 kommer Marie att satsa helt och hållet på Bingolotto som programledare för både Bingolottos huvudprogram och det helt nya programmet Upp till miljonen.

Nyheter i Bingolotto till hösten
I samband med förändringen på programledarposten kommer Bingolotto från och med i höst även att börja sända ett helt nytt program. Det handlar om Binglottos Upp till Miljonen. Det är ett format som bygger på frågesport och som har varit omåttligt populärt bland annat på de brittiska öarna under en tid. Idén för formatet är att två deltagare spelar tillsammans med målet att plocka hem så stora vinster som möjligt genom att svara rätt på frågor. Högsta vinsten är, som namnet antyder, en miljon kronor.

Bingolotto har premiär för säsongen söndagen den 11 augusti, kl. 19:15 i Sjuan. Om du älskar bingo, missa inte det! Nyheten Upp till Miljonen sänds kl. 18 varje söndag med start samma dag i TV4.

Publicerat: 2013-06-24

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •