Olika typer av bingospelare

Den traditionella bilden av någon som spelar bingo är en äldre dam som har med sig både kaffetermosen och stickningen till bingohallen. Hon sitter på samma plats varje gång och har genom åren blivit väninna med många av de andra spelarna. Den här bilden är dock hopplöst förlegad. För det första är det inte bara kvinnor som spelar bingo. För det andra är det inte bara äldre personer som njuter av spänningen när bollarna rullas fram, en efter en. Bingo är ett spel för alla och det syns kanske allra tydligast på nätet.

Tros det kan man ändå säga att det finns några typer av bingospelare som är vanligare än andra. Det är inga stereotyper det handlar om, som i fallet med den äldre damen. Det handlar mer om hur olika människor väljer att närma sig bingo på nätet. Här är fem olika vanliga karaktärer. Känner du igen dig i någon av dem?

Lunchspelaren
Lunchspelaren har en hektisk vardag, men vill ändå hinna med lite underhållning. Om det inte är möjligt att spela på kvällen på grund av andra sysslor och åtaganden får lunchspelaren helt enkelt logga in på lunchen. Man kan ju ändå inte jobba när man äter, eller hur? Lunchspelaren är överlycklig att det finns specifika bingorum just för honom/henne med roliga chattspel och extra förmånliga spelalternativ. De dagar bingosidan bjuder på några extra gratisbrickor, i form av erbjudanden som 2 för 1 eller till och med 3 för 1 är lunchspelaren i himmelriket.

Kvällsspelaren
Kvällsspelaren har en högtidsstund på kvällen när barnen har lagt sig och hemmet är tyst. Då loggar hon eller han in på sin bingosida och njuter av spännande men samtidigt avkopplande spel. Bingospelandet är ett perfekt sätt att varva ner efter en lång dag. Dessutom finns möjligheten till givande sociala kontakter. Varför sitta på Facebook och språka med bekanta när man kan göra detsamma på bingosidan och dessutom ha chansen att vinna pengar?

Jackpottspelaren
En del bingospelare nöjer sig med att ta hem en vinst på en rad då och då, och kanske lyckas fylla full bricka med jämna mellanrum. Sådant är inte särskilt intressant för jackpottspelaren. Denna karaktär har siktet inställt på de stora pengarna och spelar bara bingo i de rum som har de största jackpottarna. För att maximera sina vinstchanser köper jackpottspelaren givetvis det maximalt tillåtna antalet brickor och sitter sedan som på nålar när bollarna rullas fram. När jackpottgränsen har passerats väntar han eller hon bara på att nästa omgång ska starta.

Gratisspelaren
Du kan leta i veckor och månader – du kommer inte hitta en bingosida som inte erbjuder gratis bingospel, och det är givetvis en bra sak. Gratis är ju som bekant gott. En del av bingospelarna på nätet älskar verkligen att spela gratis bingo, särskilt som priserna består av riktiga pengar. Den här karaktären sitter klistrad framför skärmen de tider då det erbjuds gratis bingo och maximerar möjligheten att få så många gratis bingobrickor som möjligt. När det rasslar till i spelkassan är lyckan total. Tänk att vinna riktiga pengar när man spelar gratis!

Den sociala spelaren
Bingo är på ett naturligt sätt ett mycket socialt spel, detta eftersom man inte spelar mot någon annan. Alla spelare kämpar ju sida vid sida mot bingoarrangören. Detta har bingosidorna på nätet verkligen uppmärksammat. Det finns ingen bingosida som inte har mängder av funktioner för att spelarna ska kunna interagera både med varandra och så kallade chattvärdar. En del bingospelare ser den sociala biten som den viktigaste med bingospel på nätet. Själva spelandet kommer i andra hand. Den sociala spelaren stämmer gärna träff med sina bingovänner i specifika bingorum under specifika bingotider för att kunna umgås digitalt.

Publicerat: 2013-10-15

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •