Prova 30-bollars bingo

Om du har spelat en del bingo, antingen på nätet eller i en bingohall, har du förmodligen spelat både 90-bollars, 80-bollars samt 75-bollars bingospel. Dessa varianter är nämligen de absolut vanligaste. På de bingosajter som är mest populära i Sverige är det varianten 75-bollars bingo, ofta i form av så kallad variantbingo, som är avgjort mest populär. Variantbingo är en form av bingo i vilken det finns fem vinstchanser i varje spelomgång.

Men, visste du att det även finns en variant av bingo som kallas 30-bollars bingo? Förmodligen är det en nyhet för dig. Det är nämligen så att denna bingovariant är ganska ovanlig, särskilt när det handlar om bingo på nätet. Så, varför skriva en artikel om 30-bollars bingo? Jo, för att denna bingovariant är på frammarsch. Det går nämligen mycket fort att spela en omgång 30-bollars bingo och just snabba spel är något som många bingospelare verkligen efterfrågar.

I dagsläget är det bara ett fåtal bingosajter som erbjuder 30-bollars bingo, men det finns skäl att anta att denna snabba spelform kommer att vinna ordentligt med mark inom en snar framtid. Framför allt passar 30-bollars bingo utmärkt för spel i mobilen och surfplattan, detta eftersom bingobrickan är så så liten. Om du vill leta efter 30-bollars bingo på nätets bingosajter kan du med fördel hålla utkik efter ord som ”snabbingo” och ”fast bingo”, beroende på om du spelar på en svensk eller en utländsk bingosajt.

Grunderna i 30-bollars bingo

I 30-bollars bingo består bingobrickan av 3×3 rutor. Alla rutor är numrerade. Eftersom det ligger 30 bollar i tombolan går nummerserien från 1 till 30. Ibland kan mittenrutan vara en friruta. Den saknar då nummer.

För att vinna en spelomgång i 30-bollars bingo gäller det att vara först med att fylla hela brickan. Det räcker alltså inte med att fylla en rad eller kolumn för att vinna. Bingobrickan är helt enkelt för liten för att det ska vara någon idé att ha något annat mål med spelet än att fylla hela brickan. Av denna anledning går det inte att spela variantbingo med denna form av bingospel.

Vinster

Eftersom det bara finns en vinstchans i 30-bollars bingo går självklart hela vinstpotten till vinnaren eller vinnarna. Faktiskt är det så att det ganska ofta blir två eller fler vinnare som får dela på potten. Hur stor vinstpotten är beror på hur mycket varje bricka kostar, hur många brickor spelarna får använda i en spelomgång samt hur många spelare som är med i kampen om potten.

Ibland kan man hitta 30-bollars bingo där det finns en jackpott att kämpa om. Jackpotten kan vara fast eller progressiv. Om den är progressiv växer den ständigt. Några procent av varje insats går till den gemensamma jackpotten. För att vinna jackpotten ska man få full bricka inom ett visst antal nummer. Eftersom det bara krävs 9 (eller 8 om mittenrutan är en friruta) nummer för att fylla brickan brukar det krävas att man fyller brickan inom 10 eller 11 nummer för att vinna jackpotten.

Publicerat: 2012-12-31

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •