Recension Elements videoslot

Med november månads lansering av Disco Spins och Lucky Angler satte spelleverantören Net Entertainment ribban för hur en modern videoslot ska se ut och fungera. Nu i december flög man sedan högt över ribban när man lanserade Elements. Elements är kanske den snyggaste videoslotten vid någonsin har sett.

På många videoslots förstår man direkt exakt hur spelet fungerar, vilket gör att spelandet kan bli lite tråkigt i längden, även om spelet lockar med storvinster, men när man spelar på Elements dyker det upp överraskningar mest hela tiden. I Elements har Net Entertainment stoppat in flera riktigt läckra funktioner, bland annat hela fem olika wildfunktioner, samt den avalanche-funktion som är så uppskattad i videoslotten Gonzo’s Quest.

Grafiken håller högsta klass. Ljudeffekterna likaså. Många av symbolerna är animerade och när man tar hem en vinst spelas snygga animerade sekvenser upp. Bakgrundsmusiken påminner inte så lite om den som Evolution (en annan av Net Entertainments videoslots) bjuder på. Musiken är pampig, men samtidigt avkopplande.

Insatsalternativ

Elements är en videoslot med fem hjul och tre rader. De totalt 20 insatslinjerna är fasta. Man kan dock skruva på både myntvärde (mellan 0.01–0.50 euro eller motsvarande) och insatsnivå (mellan 1-10). I menyn ”autospel” kan man välja att spela upp till 750 rundor helt automatiskt. Givetvis kan man justera autospel-inställningarna i detalj.

Avalanche-funktionen

När man tar hem en vinst i Elements (det spelar ingen roll hur stor eller liten den är) exploderar de vinstgivande symbolerna. Från toppen av spelskärmen faller då nya symboler ner. Samtidigt aktiveras en multiplikator. Med avalanche-funktionen finns möjligheten att ta hem riktigt stora vinster.

Fem olika wildfunktioner

Elements kan ståta med såväl en traditionell wildfunktion som fyra helt nya wildfunktioner. Den ordinarie wildsymbolen ser ut som en kub. Den visas på alla kolumner utom den första kolumnen från vänster sett. Symbolen fungerar precis som wildsymboler i andra videoslots, det vill säga att den ersätter alla andra symboler.

De andra wildfunktionerna är nära kopplade till avalanche-funktionen. Fyra eller fler ”avalanches” aktiverar free spins (eller free falls som funktionen kallas i Elements) med en specifik wildsymbol. Det finns totalt fyra free spins-lägen som var och en ger tio free spins. De korresponderar till de fyra elementen (jord, luft, eld och vatten) och benämns Fire Storm, Air Storm, Earth Storm och Water Storm.

Wildsymbolen i Fire Storm-läget är en så kallad ”expanding wild” som kan sprida sig till andra kolumner. I Air Storm-läget är wildsymbolen ”sticky”. Vid den första spelomgången i Air Storm-läget placeras två wildsymboler ut slumpmässigt på spelskärmen. Sedan ligger dessa två symboler kvar på samma läge i alla tio spelomgångar. Wildsymbolen i Earth Storm-läget är också sticky, men försvinner när den har figurerat på en vinstlinje. I Air Storm-läget är wildsymbolen en expanding wild.

Vinster och återbetalning

Den genomsnittliga teoretiska återbetalningen på Elements är 96 procent. Variansen är ganska hög. Det betyder att det kan gå ett ta mellan varje vinstgivande snurr. Ingen symbol har ett särskilt högt värde, men med avalanche-funktionen och de fem olika wildfunktionerna har man ganska goda chanser att samla en mängd större vinster på hög.

Publicerat: 2012-12-30

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •