Spela bingo i en bingohall i Sverige

De senaste åren har bingo på nätet blivit allt mer populärt. Det är inte fel att påstå att nätet i dag är nummer ett när det handlar om bingospel. Bingohallarna har tappat i popularitet, men de är dock långt ifrån utdömda. I Sveriges bingohallar spelas det bingo varje dag, året runt. En anledning till bingohallarnas fortsatta popularitet är att det är många äldre personer som inte är intresserade av att börja spela bingo på nätet. Givetvis är det också så att många äldre, ovana vid datorer som de ofta är, helt enkelt inte vågar sig på att spela nätbingo, på grund av att de rädda för att bli lurade (helt irrationellt förstås, men förståeligt). De äldre spelarna känner sig trygga i bingohallarna. En annan anledning är såklart att det är roligt att spela bingo i en bingohall. Den sociala aspekten är givetvis viktig. Under pauserna mellan spelen kan man umgås med de andra spelarna och träffa nya bekantskaper. Denna aspekt är attraktiv för personer i alla åldrar.

Bingohallar i Sverige

I varje medelstor stad i Sverige finns åtminstone en bingohall. I de större städerna kan man räkna med att hitta upp mot tio bingohallar. I Stockholm finns till exempel strax över tio större bingohallar och några ytterligare bingohallar av lite mindre storlek.

De större bingohallarna har öppet de flesta dagar i veckan. Av någon anledning brukar dock bingohallarna vara stängda på onsdagar. Fredagar och söndagar är de stora bingodagarna i Sveriges bingohallar. Då fylls ofta lokalerna till bredden av spelsugna människor i alla åldrar.

Förutom bingo kan man i de flesta större bingohallar även spela på spelautomater av olika slag. Spelautomaterna är normalt i form av så kallade enarmade banditer eller Jack Vegas-maskiner. Bingohallen måste ha ett tillstånd av Svenska Spel för att kunna erbjuda spel på spelautomater.

Hur spelar man bingo i en bingohall?

Om man hittills bara har spelat bingo på nätet kan det kanske verka lite främmande att bege sig till en speciell lokal med en massa andra människor för att spela bingo på riktigt. Det är dock mycket okomplicerat att spela bingo på riktigt. Först tar man reda på vilka dagar och vid vilka tidpunkter som det anordnas bingospel i bingohallen. Sedan är det bara att dyka upp vid rätt tid, sätta sig vid ett bord och köpa en eller flera brickor.

En sak man kan ska känna till är dock att bingospelen i en bingohall kan skilja sig något från de bingospel som erbjuds på bingosajterna på nätet. På nätet har man normalt tre bingovarianter att välja mellan, nämligen klassisk bingo med en bricka, variantbingo med tre brickor som sitter ihop samt mönsterbingo. I bingohallarna runt om i landet talar man i stället om singelbrickor och nummerbrickor. Denna distinktion ger inte upphov till några bryderier. Det kan dock det enorma utbudet av olika bingospel som bingohallarna erbjuder göra. Det är inte ovanligt att en bingohall anordnar ett 30-tal olika bingospel. I de bingospel som går under namnet ”UT” tar man hem vinster på en rad, två rader och tre rader. I bingospel som har tillägget ”bygg” utgår vinst på både diagonala, lodräta och vågräta rader. I färgbingo tar man hem bonusvinster om man lyckas få bingo på rader med specifika färger.

En annan sak man ska tänka på är att man måste ropa bingo när man uppfyller vinstkravet för det bingospel man spelar. Gör man inte det är det faktiskt så att själva ”bingon” är överspelad.

Prissummorna per spelomgång är normalt sett större när man spelar bingo i en bingohall än om man spelar bingo på nätet. Det beror främst på att priserna för brickorna är lite högre i bingohallarna. Den högsta vinst man kan ta hem på bingospel i en bingohall är dock begränsad till ett prisbasbelopp. Man kan alltså inte ta hem en progressiv jackpott på flera hundratusen kronor i en bingohall.

Publicerat: 2012-06-04

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •