Spela bingo med community jackpot

Som du säkert är bekant med erbjuder nästan alla bingosajter jackpottar. Lite mer ovanligt är att bingosajterna erbjuder så kallade progressiva jackpottar, det vill säga jackpottar som till skillnad från den fasta varianten hela tiden växer. En progressiv jackpott fungerar som så att om du köper en bingobricka för 10 kr kommer någon eller några tioöringar att gå till den gemensamma jackpotten. Ännu mer ovanligt är att jackpotten kan delas mellan alla som befinner sig i det aktuella bingorummet vid den tidpunkt då jackpotten slår ut. Denna specialfunktion kallas för community jackpot.

Så här fungerar en community jackpot

Community jackpots finns tillgängliga för såväl variant- och mönsterbingo som klassisk bingo, även om bingosajterna främst fokuserar på variantbingo. För att ha chans att tävla om jackpotten behöver du inte göra annat än att köpa bingobrickor, vänta tills att spelet sätts igång och sedan hoppas på turen.

Om du själv lyckas ta hem jackpotten genom att exempelvis få en komplett rad inom ett visst antal bollar, tar du hem en vinst som uppgår till 50 procent av jackpottsumman. Om det är någon annan spelare som vinner jackpotten får du och de övriga ”förlorande” spelarna dela på halva jackpottsumman. På så sätt blir alla vinnare, även om den som egentligen vinner jackpotten kanske blir lite sur över att behöva dela med sig!

Om jackpotten uppgår till ett lågt belopp blir det kanske inte så mycket pengar till dig om du får vara med och dela på halva jackpotten, men om jackpotten uppgår till flera hundratusen (vilket absolut inte är ovanligt) kan du se fram emot att få råd att göra exempelvis en utlandsresa. De pengar du vinner är helt och hållet dina egna. Om du har spelat med en bingobonus kan du dock behöva fullfölja några omsättningskrav för bonuspengarna innan du kan ta ut dina vinster.

Bingosajter med community jackpot

Som vi skrev i inledningen är det långt ifrån alla bingosajter som erbjuder bingospel med en community jackpot. I korthet kan vi säga att det är några av de absolut största bingosajterna som gör detta. I dagsläget är det JackpotJoy, Mamamia Bingo och Maria Bingo som mest framgångsrikt har lanserat denna specialfunktion.

JackpotJoy erbjuder community jackpot på alla sina jackpottspel, det vill säga på såväl klassisk bingo och variantbingo som mönsterbingo. I februari 2012 betalade JackpotJoy ut sammanlagt motsvarande 5,3 miljoner svenska kr på en community jackpot. Vinnaren tog alltså hem en vinst på nära 2,7 miljoner medan den resterande summan delades mellan alla spelare som hade turen att spela samtidigt som vinnaren. En sak som är lite speciell med JackpotJoy är att man även använder 50/50-funktionen på dagliga fasta jackpottar. Varje dag finns en jackpott på 200 000 kr att vinna.

På Mamamia Bingo anordnas en community jackpot i bingorummet ”90 Splitty”. Här är det 90-bollars variantbingo som gäller. På Maria Bingo finns alltid flera bingospel med community jackpots.

Publicerat: 2012-12-02

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •