Sugen på att börja spela bingo på nätet?

Bingo är ju ett mycket okomplicerat spel, även när det handlar om bingo på nätet. Även om det är så kan man självklart känna en viss tveksamhet inför bingo på nätet, inte minst när det gäller frågor om insättning och uttag, trygghet och säkerhet. Här går vi igenom några av de vanligaste frågorna vi får när det handlar om bingo på nätet.

Kostar det något att bli medlem på en bingosajt?

Nej, det kostar ingenting att skapa en användare på en bingosajt. Snarare är det så att du ofta kan få upp emot 100 kr gratis av bingosajten. Tanken är att du ska kunna prova på ett antal spelomgångar för att få en känsla för om bingo på nätet är något för dig, utan att behöva riskera dina egna pengar.

För att bli medlem behöver du bara fylla i några personuppgifter samt välja användarnamn och lösenord. Därefter kan du logga in och bekanta dig med sajten. För att börja spela bingo på riktigt måste du dock självklart sätta in pengar på ditt spelkonto, förutsatt att du inte har fått en gratis välkomstpeng det vill säga.

Är mina pengar säkra på bingosajten?

Om du väljer en bingosajt med ett gott renommé, till exempel någon av de bingosajter som vi presenterar här på Svenskbingoguide, är du garanterad fullständig säkerhet och trygghet. Vi kan dock inte garantera att det inte kan uppstå problem på andra bingosajter, även om antalet bingosajter som har ohederliga avsikter torde vara extremt litet.

När du vill göra en insättning till en bingosajt har du många insättningsalternativ att välja mellan. Du ska välja den metod du känner störst förtroende för. Om du inte vill använda ett konto- eller kreditkort kan du till exempel välja att göra en direktöverföring från ditt bankkonto. För uttag gäller samma metoder som för insättningar.

Hur väljer jag bingospel?

När du är inloggad på bingosajten kan du hitta en översikt av alla tillgängliga bingospel. Oftast finner du denna översikt på förstasidan. Om inte, så kan du klicka på en länk med titeln ”lobby” eller liknande för att komma rätt. I översikten ser du ett antal uppgifter för varje bingospel. Namn, antal spelare, bingovariant, brickpris, vinstpott samt ”tid kvar” är de vanligaste detaljerna. Från översikten väljer du det bingospel du tycker verkar passa dig bäst. Du kan till exempel välja bingospel utifrån bingovariant (vill du spela klassisk bingo eller variantbingo?), utifrån brickpris (ju högre brickpris, desto högre vinster, och vice versa) samt utifrån antal spelare (ju fler spelare, desto mindre vinstchans, men samtidigt blir ditt spelande mer socialt).

Vad händer om det är någon som är otrevlig i chatten?

Alla bingosajter har chattrum i vilka spelarna kan prata med varandra, delta i chattspel och ställa frågor till chattmoderatorerna. Chattmoderatorerna har även uppgiften att se till att spelarna håller god ton. Om du upplever att en annan medlem på sajten beter sig på ett mindre lämpligt sätt, kan du anmäla det till en chattmoderator. Du kan även skicka ett e-postmeddelande till kundtjänst med din anmälan.

Hur fungerar en bonus?

Du kanske har sett att de flesta bingosajter erbjuder någon form av bonus till nya spelare. En bonus är alltid fördelaktig, eftersom du får mer pengar att spela för. Förutom att du ibland har möjligheten att få en mindre summa gratispengar har du sedan alltid möjligheten att utnyttja en så kallad insättningsbonus. Med en sådan bonus skjuter bingosajten helt enkelt till en summa pengar till ditt spelkonto när du gör din första insättning. Du kan till exempel få en bonus på 100 procent av din insättning. Sätter du in 500 kr får du då sammanlagt 1000 kr att köpa bingobrickor för.

Bonusen använder du precis som om pengarna vore dina egna. Du kan dock inte ta ut bonuspengarna till ditt bankkonto direkt. Du måste först spela för bonusbeloppet ett visst antal gånger genom att köpa bingobrickor.

Publicerat: 2012-12-10

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •