Variantbingo – det självklara valet för större vinstchanser

Bingosajterna kommer själva aldrig att erkänna det, men dina vinstchanser som bingospelare ökar dramatiskt om du väljer variantbingo före andra typer av bingospel. Det har i huvudsak självklart att göra med att du har fler vinstchanser i variantbingo än i exempelvis klassisk bingo.

När du spelar variantbingo spelar du med en större bricka som består av 75 numrerade fält. I princip kan man säga att en bricka i variantbingo består av tre klassiska bingobrickor, med den skillnaden att det aldrig finns någon ”friruta” i mitten av respektive delbricka. I de flesta bingorum är det bara vågräta rader som är vinstgivande, men ett antal bingorum på bingosajterna delar ut vinster även på lodräta rader och diagonaler.

Fem vinstchanser per spelomgång

I variantbingo har varje spelare fem vinstchanser. I klassisk bingo däremot går hela potten till en vinnare. Detsamma gäller i mönsterbingo. När en spelare har lyckats träffa en komplett rad (i klassisk bingo) eller fyllt i det mönster som finns utmärkt på bingobrickorna (i mönsterbingo) är spelomgången slut och du får vackert vänta tills nästa spelomgång börjar för att få en ny chans att vinna.

I variantbingo går den första vinsten till den spelare som först lyckas fylla en komplett rad. Sedan utgår vinst även för två rader, tre rader, fyra rader samt, slutligen, komplett bricka. Normalt är det så att det är samma utdelning för respektive radvinst medan vinsten är lite större för komplett bricka. Det finns inga standardregler för hur potten ska delas upp, men i genomsnitt kan man säga att utdelningen för full bricka är dubbelt så hög som utdelningen för en radvinst.

Det är många som tror att en och samma spelare bara kan vinna en gång per bingorunda, men så är inte fallet. En och samma spelare kan faktiskt ta hem alla vinster. Så blir det dock sällan, även om en spelare som har mycket tur med bollarna i spelomgångens inledning och fyller en mängd fält på en delbricka givetvis har större chans att ta hem vinsten för full bricka.

Jackpottar i variantbingo

Att ett visst bingospel har en jackpott, fast eller progressiv, betyder inte att de faktiska vinstchanserna ökar. Dock ökar dina chanser att du tar hem en större vinst, vilket gör att det förväntade värdet på de brickor du köper blir större.

Variantbingo är den bingovariant där jackpottar är vanligast. I genomsnitt kan man säga att det finns ett par bingorum med fasta jackpottar och minst ett bingorum med en progressiv jackpott på varje bingosajt. En progressiv jackpott är aldrig statisk. I stället ökar den hela tiden tills dess att någon lycklig vinnare (kanske du?) utlöser den. Något öre från varje köpt bricka går till den gemensamma potten. På de svenska bingosajterna kan du ofta hitta progressiva jackpottar som ligger på över en halv miljon. Det kan verkligen löna sig att spela variantbingo!

Publicerat: 2012-08-08

Casino spel bingo online

Sök bland tidigare publicerade nyheter

 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 •